Comentaris al voltant de la cultura alimentaria

Producción científica: Contribución a una revistaArtículoInvestigaciónrevisión exhaustiva

Resumen

Les reflexions d'una antropòloga a l'entorn del fenomen alimentari són del tot necessàries en un dossier com aquest. En efecte, al marge del tipus e menjar, hi ha sempre un aspecte social i cultural que és el que, conscientment o inconscientment, a tots ens influeix a l'hora d'escollir els nostres àpats quotidians. Així doncs, amb la lectura d'aquest article veurem com n'és de diversa i variada la motivació cultural i, sobretot, com aquesta ha anat variant en el decurs de les darreres dècades, la qual cosa ha suposat per a les generacions que han viscut aquests canvis de mentalitat enfront del menjar, una veritable contradicció. Contradicció que motiva sovint una gran confusió, que posa en entredit hàbits i costums tradicionals que s'havien considerat com a gairebé immutables.
Idioma originalCatalán
Páginas (desde-hasta)27-32
Número de páginas6
PublicaciónDovella. Revista de cultura de la Catalunya Central
N.º33
EstadoPublicada - 1989

Citar esto