Risk assessment and integrated ochratoxin A (OTA) management in grape and wine - WINE-OCHRA RISK

  • Cabañes Saenz, Francisco Javier (Principal Investigator)
  • Abarca Salat, M. Lourdes (Investigador/a)
  • Bragulat Arara, Maria Rosa (Investigador/a)
  • Castella Gomez, Gemma (Investigador/a)
  • David Dent (Investigador/a)
  • Domingo Valiente (Investigador/a)
  • LEMOS PINTO LEAO, Maria Cecilia (Investigador/a)
  • Mr. Zazinelli (Investigador/a)
  • PORTA-CASANELLAS, Jaume (Investigador/a)
  • ROSE, Suzanne (Investigador/a)
  • Roland Morancho (Investigador/a)
  • Secondo Ricci (Investigador/a)
  • Sotirios Aggelides (Investigador/a)
  • VISCONTI, Angelo (Investigador/a)
  • Yitzhac Spiegel (Investigador/a)

Detalles del proyecto

Descripción

Trans-European populations of OTA producing fungi will be identified and characterised, their infection cycle will be described, especially in relation to their ecological requirements. In order to define the sources of contamination, the ecological conditions favourable for fungal infection and OTA production will be described and possible preventive actions will be studied. Corrective action will also be taken into account during grape storage and/or processing. Field data will be processed following a geostatistical approach for draw risk maps. A Decision Support System (DSS) will be elaborated to optimise preventive actions.
EstadoFinalizado
Fecha de inicio/Fecha fin1/05/0130/04/05

Socios colaboradores

  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • CAB International (Socio del proyecto)
  • Institut Catala de la Vinya i el Vi (Socio del proyecto)
  • Universidade do Minho (Socio del proyecto)
  • Università Cattolica del Sacro Cuore (UCSC) (Coordinador) (principal)
  • Universidad de Lleida (UdL) (Socio del proyecto)
  • Institut National Polytechnique de Toulouse (Socio del proyecto)
  • Cranfield University (Socio del proyecto)
  • Caviro Scarl (Socio del proyecto)
  • Agricultural University of Athens (Socio del proyecto)
  • Consiglio Nazionale delle Richerche (CNR) (Socio del proyecto)
  • The Agricultural Research Organization (ARO) (Socio del proyecto)

Financiación

  • Comisión Europea (CE): 170.250,00 €

Huella digital

Explore los temas de investigación que se abordan en este proyecto. Estas etiquetas se generan con base en las adjudicaciones/concesiones subyacentes. Juntos, forma una huella digital única.