Electronic Circuits And Systems Group (ECAS). Grup de Circuits i Sistemes Electrònic

 • Dirección postalMostrar en mapa

  Edifici Q, Campus UAB

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  España

Perfil de la organización

Perfil de la organización

L'activitat científica del grup està centrada en el disseny de sistemes micronanoelectromecànics (MEMS/NEMS) basats en diferents materials i transduccions per al desenvolupament de sistemes sensors ultrasònics i sistemes d’extracció d’energia de l’ambient.
Aquests dispositius MEMS/NEMS es dissenyen tenint en compte la viabilitat per a la seva integració amb tecnologia CMOS aconseguint així sistemes intel·ligents, compactes, econòmics, de baix consum i eficients energèticament. Actualment s’estan dissenyant transductors
d’ultrasons basats en materials piezoelèctrics i integrats monolíticament amb els circuits CMOS d’acondicionament per aplicacions de reconeixement biomètric i d’imatge ultrasònica en medi líquid. Les tasques de recerca inclouen tant els aspectes de disseny microelectrònic, simulació mecànica-acústica amb elements finits, i de caracterització elèctrica, òptica i acústica dels ressonadors (en condicions ambientals, en medi líquid o buit).

Dirección a cargo:

Núria Barniol Beumala

Líneas de investigación

 • Línias de investigación:
 • Piezoelectrical micromachined ultrasound transducers (PMUTs) and their integration with CMOS for high resolution medical imaging and sensing
 • MEMS resonators integrated with CMOS as high sensitivity sensors (gravimetric, temperature&humidity, finger movement detection....)
 • Non-linear properties in MEMS/NEMS resonators (harmonic generation, coupling and syncronization)
 • Acoustic metamaterials for ultrasound operation in liquid (focusing lens.....)
 • Ultrasound micrometric transducers for extraction of fluid hydrodynamic properties

Huella digital

Profundizar en los temas de investigación en los que Electronic Circuits And Systems Group (ECAS). Grup de Circuits i Sistemes Electrònic está activo. Estas etiquetas de temas provienen de las obras de los integrantes de esta organización. Juntos, forma una huella digital única.

Colaboraciones y áreas de investigación principales de los últimos cinco años

Colaboración externa reciente a nivel de país/territorio. Para consultar los detalles, haga clic en los puntos o