Activitat Científica Escolar: Llenguatges, Eines i Contextos (ACELEC)

 • Dirección postalMostrar en mapa

  Edifici G

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  España

Perfil de la organización

Perfil de la organización

L’ACELEC és un grup de recerca consolidat en l'àmbit de l’Educació Científica i Ambiental que incorpora 3 SGR reconeguts i finançats. Està compost per 13 membres i s’estructura entorn a 4 comunitats formades per 60 col·laboradors locals (docents de ciències i educadors ambientals).
La finalitat del SGR és millorar la productivitat, qualitat, integritat,  obertura i internacionalització de la recerca de l’àmbit i fer-ho  donant resposta als reptes socials de l’educació científica i ambiental actual, relacionats amb la necessitat de pensament crític en època de post-veritat, l’actuació amb valors en situació d’emergència climàtica i l’ùs ètic i equitatiu de la tecnologia. Per fer-ho, l’ACELEC es proposa 4 objectius estratègics relacionats amb l’actualització, creixement, consolidació i internacionalització de la seva recerca, que és molt elevada en productivitat per investigador en termes de projectes competitius, publicacions d’impacte i convenis, així com en formació predoctoral. 

Dirección a cargo:

Digna Maria Couso Lagaron

Líneas de investigación

 • Línias de investigación:
 • Conceptualització d'un marc operatiu i metodològic per al desenvolupament i caracterització del pensament crític, creatiu i amb valors aplicat a l¿aula de ciències des de la perspectiva ACE
 • Caracterització d'un marc de competències en educació per la sostenibilitat i investigació de la seva aplicació a diferents nivells i contextos educatius.
 • Anàlisi i avaluació dels processos d¿ensenyament i aprenentatge de les ciències en diversitat de contextos educatius (STEM, STEAM, ABP, ciències en context,...) i en diferents etapes educatives

Objetivos de desarrollo sostenible de las Naciones Unidas

En 2015, los estados miembros de las Naciones Unidas acordaron 17 Objetivos de desarrollo sostenible (ODS) globales para erradicar la pobreza, proteger el planeta y garantizar la prosperidad para todos. Nuestro trabajo contribuye al logro de los siguientes ODS:

 • ODS 3: Salud y bienestar
 • ODS 4: Educación de calidad
 • ODS 7: Energía asequible y no contaminante
 • ODS 11: Ciudades y comunidades sostenibles
 • ODS 13: Acción por el clima

Huella digital

Profundizar en los temas de investigación en los que Activitat Científica Escolar: Llenguatges, Eines i Contextos (ACELEC) está activo. Estas etiquetas de temas provienen de las obras de los integrantes de esta organización. Juntos, forma una huella digital única.

Colaboraciones y áreas de investigación principales de los últimos cinco años

Colaboración externa reciente a nivel de país/territorio. Para consultar los detalles, haga clic en los puntos o