Nutritional value of hooded barley (cv. Mochona) and triticale (cv. Titania) cultivated under Mediterranean conditions and preserved as hay or silage.

Santiago A. Guamán, Elena Albanell, Oriol Ajenjo, Ramon Casals, Abdelaali Elhadi, Ahmed A. K. Salama, Gerardo Caja

Research output: Other contribution

Abstract

The aim of this work was to evaluate a new variety of hooded barley (var. Mochona) in small ruminants (Manchega and Lacaune sheep) and to compare with a commercial triticale (var. Titania). The cultivars were harvested and processed as fodder hay and as silage during two consecutive years. The fodder hay results are present in the first 6 sheets of the excel whereas the silage results are in the next 7 sheets. The results are organized by chemical composition, dry matter intake and nutritional value. Resumen: El objetivo de este trabajo fue evaluar una nueva variedad de cebada encapuchada (var. Mochona) en pequeños rumiantes (oveja Manchega y Lacaune) y compararla con un triticale comercial (var. Titania). Los cultivares fueron cosechados y procesados como heno forrajero y ensilado durante dos años consecutivos. Los resultados del heno forrajero están presentes en las primeras 6 hojas del Excel, mientras que los resultados del ensilado están en las siguientes 7 hojas. Los resultados están organizados por composición química, ingestión de materia seca y valor nutricional.
Original languageEnglish
DOIs
Publication statusPublished - 2023

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