Manual dels hàbitats de Catalunya : catàleg dels hàbitats naturals reconeguts en el territori català d'acord amb els criteris establerts pel CORINE biotopes manual de la Unió Europea. Volum IV. 3 Vegetació arbustiva i herbàcia (Vegetació arbustiva).

Jordi Carreras i Raurell, Empar Carrillo, Albert Ferré Codina, Josep Maria Ninot i Sugrañes, J. (Juan) García Font, Josep Gesti Perich, Lluís Vilar Sais, Pere Aymerich i Boixader, Moisès Guardiola Bufí, Andreu Salvat Saladrigas, Catalunya Departament de Territori i Sostenibilitat

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Edició revisada 2016 ; Edició revisada 2016 ; L'adaptació al nostre territori del catàleg dels biòtops de la Unió Europea (CORINE biotopes manual) va portar a dreçar una llista dels hàbitats existents a Catalunya. El present Manual vol servir per a interpretar-los teòricament i per a poder-los identificar fàcilment en la pràctica. Els volums descriptius, com aquest, comprenen una sèrie de fitxes, corresponents cadascuna a un hàbitat, ordenades i distribuïdes en apartats coincidents amb els subgrups de primer i segon nivell. Cada fitxa presenta, de manera molt sintètica, les característiques més rellevants de l'hàbitat (aspecte, ecologia general, component biòtic, paràmetres d'interès de conservació.) i porta algunes figures il·lustratives i, en la majoria de casos, un petit mapa de distribució. En aquesta nova edició s'han revisat i actualitzat els continguts de la versió anterior (nous mapes, nous paràmetres indicadors de l'interès de conservació, incorporació de la correspondència amb la nova classificació europea EUNIS.) i s'hi han afegit uns pocs hàbitats observats o descrits aquests últims anys.
Original languageUndefined/Unknown
Publication statusPublished - 2016

Cite this