Manual dels hàbitats de Catalunya: catàleg dels hàbitats naturals reconeguts en el territori català d'acord amb elscriteris establerts pel CORINE biotopes manual de la Unió Europea. Volum VIII. 8. Terres agrícoles i àrees antròpiques.

Jordi Carreras Raurell, Albert Ferré Codina, Josep Vigo, Moisès Guardiola Bufí, Ramon M. Masalles i Saumell, Josep Maria Ninot i Sugrañes, Andreu Salvat Saladrigas, Catalunya Departament de Territori i Sostenibilitat

Research output: Book/ReportBookResearchpeer-review

Abstract

Edició revisada 2017 ; L'adaptació al nostre territori del catàleg dels biòtops de la Unió Europea (CORINE biotopes manual) va portar a dreçar una llista dels hàbitats existents a Catalunya. El present Manual vol servir per a interpretar-los teòricament i per a poder-los identificar fàcilment en la pràctica. Els volums descriptius, com aquest, comprenen una sèrie de fitxes, corresponents cadascuna a un hàbitat, ordenades i distribuïdes en apartats coincidents amb els subgrups de primer i segon nivell. Cada fitxa presenta, de manera molt sintètica, les característiques més rellevants de l'hàbitat (aspecte, ecologia general, component biòtic, paràmetres d'interès de conservació.) i porta algunes figures il·lustratives i, en la majoria de casos, un petit mapa de distribució. En aquesta nova edició s'han revisat i actualitzat els continguts de la versió anterior (nous mapes, nous paràmetres indicadors de l'interès de conservació, incorporació de la correspondència amb la nova classificació europea EUNIS.) i s'hi han afegit uns pocs hàbitats observats o descrits aquests últims anys.
Original languageUndefined/Unknown
Publication statusPublished - 2018

Cite this