La serra de Riés, la batalla al descobert

A. Malgosa, Nuria Armentano Oller, Ramon Arnabat, Eduard Ble, Xavier Esteve, Ignasi Galtés, Ermengol Gassiot Ballbe, Xavier López, Dominika Nociarova , Jaume Noguera, Manuel Quesada, Daniel Rodríguez, Queralt Solé, P Valdés

Research output: Chapter in BookChapterResearch

Abstract

Les cicatrius de la Guerra Civil espanyola es troben encara arreu del territori. Aquí i allà, centenars de fosses de la guerra i la postguerra resten per exhumar i per tornar a donar veu als assassinats. A vegades, però, les evidències no estan tan amagades, la Serra de Riés n’és un exemple. Durant anys, coneixedors del territori i aficionats a la història han anat trobant aquestes evidències en la superfície, a penes amagades entre el fullam, o escassos centímetres de fondària: ossos, bales, beines, insígnies, etc.

El 2015, la Generalitat de Catalunya va posar en marxa a la Serra de Riés un projecte de prospecció i anàlisi de les restes que s’hi poguessin trobar, amb la participació d’historiadors, arqueòlegs, antropòlegs, forenses i col·laboradors del territori, en el que es van localitzar 3 enterraments. D’altra banda a través de la planimetria de les troballes i un seguiment exhaustiu i contrastat de testimonis i documents, es va poder fer una reconstrucció dels fets que van complementar i, en alguns cassos corregir, el coneixement que es tenia de la batalla que va haver a la Serra de Riés.
Original languageSpanish
Title of host publicationPostguerres (Aftermaths of war).
EditorsTeresa Abelló, Givoanni C Cattini, Víctor Gavín, Jordi Ibarz, Carles Santacana, Queralt Solé, Antoni Vives
Place of PublicationBarcelona
Pages764
Number of pages786
Volume2
ISBN (Electronic)978-84-9482337-70
Publication statusPublished - 2020

Cite this