Implicacions dels coneixements de matemàtiques en els estudiants de nou accés a graus universitaris d’economia i empresa

Ricard Esparza Masana, Dolors Márquez Cebrián

Research output: Contribution to journalArticleResearchpeer-review

Abstract

L’article presenta l’estudi de les implicacions de les matemàtiques als estudis universitaris de grau en l’àmbit de l’economia i empresa, i ho fa a través de l’anàlisi empírica de les característiques dels estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona que van accedir als graus de la Facultat d’Economia i Empresa el curs 2018/2019. Seguint l’ordre cronològic del pas dels estudis pre-universitaris als universitaris, l’article analitza, sempre lligant-ho a les matemàtiques i en el context d’aquests graus, el sistema educatiu previ a la universitat, els cursos de suport que ofereixen les facultats abans de l’inici dels graus i el coneixement i l’opinió envers les matemàtiques just en el moment d’iniciar els graus. També s’estudia com aquests aspectes es relacionen amb els resultats a les assignatures de matemàtiques dels graus. Addicionalment, es discuteix el posicionament del personal docent respecte aquest tema. Tota aquesta informació ens permet finalment definir una segmentació d’estudiants per als quals es poden dissenyar iniciatives ad hoc de suport a cada tipologia d’alumnes.
Original languageEnglish
Pages (from-to)95-117
Number of pages23
JournalRevista d'innovació docent universitària (Online)
DOIs
Publication statusPublished - 30 Jan 2020

Fingerprint

Dive into the research topics of 'Implicacions dels coneixements de matemàtiques en els estudiants de nou accés a graus universitaris d’economia i empresa'. Together they form a unique fingerprint.

Cite this