Butlletes, fulls solts i altres menuderies: la contribució de la impremta al funcionament de la societat catalana moderna

Translated title of the contribution: Billets, broadsheets and other ephemera: The contribution of the printing press to the development of early modern Catalonian society.

Research output: Contribution to journalArticleResearchpeer-review

Abstract

La transmissió d’idees i de coneixements a través del llibre no va ser la principal aportació de la impremta. Aquest treball pretén mostrar que la contribució més significativa de l’ús de la tipografia al desenvolupament de la societat moderna foren unes obres menors —conegudes com a menuderies— que van agilitzar el funcionament de l’administració i de les institucions, alhora que van facilitar la circulació de la informació i la governabilitat. L’estudi del cas català permet constatar que el consum de menuderies es va estendre pràcticament a tots els àmbits: polític, judicial, econòmic, militar, sanitari i eclesiàstic.
Translated title of the contributionBillets, broadsheets and other ephemera: The contribution of the printing press to the development of early modern Catalonian society.
Original languageCatalan
Pages (from-to)113-144
JournalManuscrits. Revista d'Història Moderna. ISSN 0213-2397
Issue number34
Publication statusPublished - 2016

Cite this