MAGISTRI CATALONIAE & MEDITERRANEI-Estudis artístics de la Mediterrània Medieval i la seva recepció/ MACMED

 • Postal addressShow on map

  Edifici B, C/ de la Fortuna

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Spain

Organisation profile

Organisation profile

Aquest grup de recerca parteix de l’experiència prèvia del SGR 2017- 231 MAGISTRI CATALONIAE –Estudis culturals de la Mediterrània Medieval (s. XI-XV), adscrit al Departament d’Art i de Musicologia de la UAB. Ha comportat la creació d’un índex digital d’artistes  medievals i dels seus tallers (Índex Magistri Cataloniae); la reconstrucció dels tres agents principals (artistes, comitents, públic) del processos artístics en un àmbit concret –Catalunya– però també en l’àrea de l’expansió de la Corona d’Aragó; i finalment, l’estudi de la transferència d'artistes, models i objectes, així com la creació  d'identitats culturals a la Mediterrània.
Nous elements com l’estudi les tradicions miniades a la Mediterrània -tant en l’àmbit bizantí com en els regnes meridionals de l'Occident llatí-, temàtiques relacionades amb el gènere, la multiculturalitat i el meravellós, o l’interès creixent en la recepció medieval al món contemporani, completen els objectius d’aquest grup. 

Directed by:

Manuel Castiñeiras González

Research lines

 • Research lines:
 • Medieval artist
 • Medieval Art (Romanesque, Gothic and Byzantine art)
 • Medieval painting and miniature
 • Multiculturality, gender and artistic transfer in the medieval Mediterranean
 • Contemporary reception of medieval art, heritage and art museums

Fingerprint

Dive into the research topics where MAGISTRI CATALONIAE & MEDITERRANEI-Estudis artístics de la Mediterrània Medieval i la seva recepció/ MACMED is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or