Grup de Recerca en Guerra, Radicalisme Politic i Conflicte Social (GRECS)

Organisation profile

Organisation profile

El GRECS és un nou grup de recerca que uneix dos grups de treball de les Universitats Autònoma de Barcelona i de Girona, amb l'objectiu d'aprofundir en un procés de col·laboració entre grups de treball afins, que ja abans d'unir-se en un sol Grup de Recerca ha aconseguit èxits com l'obtenció de contractes d'excel·lència, ajuts a la investigació i un projecte dins del Programa Horitzó 2020.
El GRECS contribuirà des de Catalunya a l'ampliació de  coneixements, internacionalització i obtenció de fons en convocatòries competitives. El nou Grup treballarà des de perspectives internacionals i comparatives, d'una banda, i locals i d'estudi de cas, de l'altra, en fenòmens com la guerra contemporània, el conflicte social i el radicalisme polític, amb línies de treball centrades a la guerra total, les violències col·lectives, els períodes de crisi (social, econòmica, sanitària) i les respostes polítiques en forma de radicalització (feixisme, antifeixisme, populisme). 

Directed by:

Javier Rodrigo Sánchez

Research lines

  • Research lines:
  • War
  • Political Radicalism
  • Social Conflict
  • Contemporary History
  • Fascism-antifascism

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. Our work contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 8 - Decent Work and Economic Growth
  • SDG 16 - Peace, Justice and Strong Institutions

Fingerprint

Dive into the research topics where Grup de Recerca en Guerra, Radicalisme Politic i Conflicte Social (GRECS) is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or