Grup de Recerca en Estudis Polítics, les Identitats, les Institucions i la Corrupció (GREPIIC)

Organisation profile

Organisation profile

El Grup de Recerca en Estudis Polítics, les Identitats, les Institucions i la Corrupció (GREPIIC) és un grup pioner i soci fundador de l’única xarxa temàtica dedicada a la història de la corrupció a Europa (Politics and corruption: current comparative history and sociology). Té un caràcter interuniversitari, integrat per 26 investigadors de la  UAB, la UB i la UdL. Un equip interdisciplinari, compost  d’historiadors, juristes, politòlegs i sociòlegs, i documentalistes. El seu abast cronològic abraça des del segle XVI fins els nostres dies, ja que el fenomen de la corrupció és un cursor de la modernitat i la  construcció de les identitats.
Quant a la producció científica, des de juliol de 2017 fins l’abril de 2022, ha publicat 36 llibres, 80 capítols, i 78 articles. Així mateix, hem participat en 104 trobades científiques, 35 de les quals internacionals. Té una projecció notable en xarxes internacionals,  institucions públiques i mitjans de comunicació. 

Directed by:

Maria Gemma Rubí Casals

Research lines

  • Research lines:
  • Political clientelism, favoritism and electoral corruption
  • Discourses and practices of political corruption
  • Legal history of political corruption
  • Governance, transparency, civic values and Rule of Law
  • Scandals and public opinion

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. Our work contributes towards the following SDG(s):

  • SDG 16 - Peace, Justice and Strong Institutions

Fingerprint

Dive into the research topics where Grup de Recerca en Estudis Polítics, les Identitats, les Institucions i la Corrupció (GREPIIC) is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or