Grup de Recerca de Lingüística Teòrica

 • Postal addressShow on map

  Edifici B, Campus UAB

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Spain

Organisation profile

Organisation profile

El Grup de Lingüística Teòrica va formar-se a començament dels anys vuitanta i té per objectiu l’estudi del llenguatge i de les llengües naturals des d’una perspectiva teòrica i experimental. La seva àrea d’investigació és la teoria gramatical en un sentit ampli del terme i l’equip de lingüistes que el constitueix fa recerca en camps que inclouen sintaxi, semàntica, fonologia, morfologia, lexicologia, pragmàtica, adquisició del llenguatge i variació diacrònica. Els resultats de recerca del GLT contribueixen a entendre millor com s’estructuren les llengües naturals i com són processades pels éssers humans. Les activitats de recerca s’orienten fonamentalment a l’estudi de les propietats universals del llenguatge i a la identificació de patrons de microvariació entre les llengües naturals, amb una atenció especial a l’anàlisi gramatical de les llengües romàniques. De manera transversal, el grup compta amb especialistes en biolingüística, adquisició i patologies del llenguatge.

Directed by:

Maria Teresa Espinal i Farré

Research lines

 • Research lines:
 • Linguistic Theory
 • Syntax. Synchrony and Diachrony
 • Semantics and Pragmatics
 • Morphology, Phonology and Phonetics
 • Language Acquisition and Agrammatism

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. Our work contributes towards the following SDG(s):

 • SDG 3 - Good Health and Well-being

Fingerprint

Dive into the research topics where Grup de Recerca de Lingüística Teòrica is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or