Department of Geology

 • Postal addressShow on map

  Edifici C

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Spain

Organisation profile

Organisation profile

Al Departament de Geologia de la Universitat Autònoma de Barcelona formem professionals i investigadors en totes les disciplines de les Ciències de la Terra des del 1971. Dinamisme i renovació constant potencien la nostra raó de ser: oferir una docència i una recerca de qualitat pensant en els estudiants i investigadors en formació. Les característiques del nostre departament ens permeten impulsar un valor fonamental per nosaltres: la proximitat amb l’estudiant. Estem compromesos amb els principis fonamentals del paper de la universitat, difonent el coneixement amb independència, rigor i des del pluralisme. Tot això ho fem integrats en un campus gran, ple d’avantatges de recerca, docents, logístiques i socials.

En l’àmbit de la docència la nostra oferta va més enllà dels estudis de Grau en Geologia, ja que la nostra tasca formativa inclou diversos postgraus propis i en col·laboració amb altres departaments o universitats (màsters sobre Geologia, Paleontologia, Ciències dels Materials i Ciències de l’Educació, etc.). També oferim altres cursos que van des de la divulgació fins a la més especialitzada actualització. Volem seguir sent una centre que es distingeixi pel caràcter aplicat dels seus estudis. Així doncs, donem molta importància al treball de camp que es realitza en forma de sortides, campaments, etc.

En l’àmbit de la recerca, al Departament de Geologia de la UAB, treballem en diverses línies d’investigació i projectes punters. Ho fem en interacció amb altres centres de recerca i universitats de tot el món. Aquesta recerca abraça camps com la geologia ambiental, els recursos naturals (aigua, petroli i altres recursos minerals), la dinàmica de la Terra, la paleontologia, la ciència de materials, etc. Una investigació en continuada actualització i a la recerca de nous conceptes en geologia és indispensable en la adaptació i interacció amb el món laboral. Aquesta recerca de qualitat també va orientada a la formació d’investigadors en el camp de la Geologia a partir de les beques i contractes propis del departament o externs.

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. Our work contributes towards the following SDG(s):

 • SDG 2 - Zero Hunger
 • SDG 3 - Good Health and Well-being
 • SDG 6 - Clean Water and Sanitation
 • SDG 8 - Decent Work and Economic Growth
 • SDG 10 - Reduced Inequalities
 • SDG 11 - Sustainable Cities and Communities
 • SDG 12 - Responsible Consumption and Production
 • SDG 13 - Climate Action
 • SDG 14 - Life Below Water
 • SDG 15 - Life on Land
 • SDG 16 - Peace, Justice and Strong Institutions

Fingerprint

Dive into the research topics where Department of Geology is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or