Department of Animal Medicine and Surgery

 • Postal addressShow on map

  Campus UAB, Edifici V

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Spain

Organisation profile

Organisation profile

El Departament de Medicina i Cirurgia Animals és un departament de la Universitat Autònoma de Barcelona, creat el dia 1 de setembre de 2000 i adscrit a la Facultat de Veterinària.

La seva finalitat és coordinar els ensenyaments de l’àrea de coneixement de medicina i cirurgia animal a la llicenciatura de Veterinària de la UAB. Coordina i organitza assignatures de grau i de postgrau. Pel que fa a la recerca, promou i dóna suport a les activitats i iniciatives de recerca i de transferència de coneixement del personal acadèmic del Departament.

Són membres del Departament els professors i les professores de l’àrea de coneixement de medicina i cirurgia animal, el personal investigador en formació, els i les residents de l’Hospital Clínic Veterinari (HVC), el personal d’administració i serveis i el personal de suport a la recerca que hi estigui adscrit.

El Departament organitza i desenvolupa, juntament amb el Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals de la UAB, el programa de doctorat de Medicina i Sanitat Animals, que atorga el títol de recerca en Veterinària i el de doctor/a per la UAB.

Un fet diferencial del Departament és el desenvolupament de programes de residències aprovats pels col·legis europeus d'especialitats veterinàries, i és el primer centre en tot l'Estat espanyol en què es pot dur a terme aquesta formació d'especialitats. Col·labora també en la formació de postgrau dels interns de l'Hospital Clínic Veterinari. A més, desenvolupa cursos de formació continuada per a la vessant clínica de la professió veterinària. Al Departament es desenvolupen projectes nacionals, europeus i internacionals, i s'estableixen convenis amb institucions públiques i privades. Els investigadors del Departament estan vinculats majoritàriament a diferents serveis de recerca del Departament: Servei Reproducció Equina, Servei d'Hematologia Clínica Veterinària, Servei d'Ecopatologia i Fauna Salvatge i Servei de Diagnòstic de Patologia Veterinària. S'investiga en línies de recerca clínica en el camp de la neurologia, l'hematologia, la medicina interna equina i de petits animals, la dermatologia, l'oftalmologia i la cirurgia. El grup de cirurgia disposa de quiròfans d'experimentació animal per a projectes propis i per a altres grups de recerca humana o animal. Actualment, es col·labora amb el Centre de Biotecnologia Animal i Teràpia Gènica (CBATEG), amb el Centre de Recerca en Sanitat Animal (CReSA) i amb el Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals, participant en projectes vigents i plantejant-ne de nous.

Amb aquesta presentació, volem donar a conèixer el nostre departament i les persones que en formem part, per posar a disposició de la comunitat universitària i la resta de la societat els nostres coneixements i serveis.

Research lines

 • Research lines:
 • Animal Medicine. Animal and Cellular Models
 • Infectious-inflammatory diseases in companion animals
 • Biotechnology of mammalian reproduction
 • Wildlife Ecology and Health

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. Our work contributes towards the following SDG(s):

 • SDG 2 - Zero Hunger
 • SDG 3 - Good Health and Well-being
 • SDG 7 - Affordable and Clean Energy
 • SDG 10 - Reduced Inequalities
 • SDG 11 - Sustainable Cities and Communities
 • SDG 12 - Responsible Consumption and Production
 • SDG 13 - Climate Action
 • SDG 14 - Life Below Water
 • SDG 15 - Life on Land

Fingerprint

Dive into the research topics where Department of Animal Medicine and Surgery is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or