Department of Morphological Sciences

 • Postal addressShow on map

  Edifici M

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Spain

Organisation profile

Organisation profile

El Departament de Ciències Morfològiques agrupa les àrees de coneixement d’Anatomia i Embriologia Humana i d’Anatomia Patològica. Vinculat a la Facultat de Medicina, actualment rep l’encàrrec docent d’aquesta i altres facultats, amb docència a cinc graus de l’àmbit de les ciències de la salut, així com a màsters i diversa formació de postgrau i estudis de doctorat.

El personal docent d’Anatomia i Embriologia Humana, al campus de Bellaterra, i d’Anatomia Patològica, a les unitats docents hospitalàries, revisa i actualitza permanentment els continguts de la docència per tal que s’adaptin a les necessitats formatives de cada col·lectiu d’estudiants.

Actualment la unitat departamental d’Anatomia Patològica està establerta a les Unitats Docents Hospitalàries que per conveni té la UAB, com son, a la ciutat de Barcelona: la de Sant Pau i la de Vall d’Hebron, a Badalona: la de Germans Trias i Pujol, i a Sabadell: el Parc Taulí. La docència de grau s’imparteix als aularis i laboratoris de cada unitat docent i a les instal·lacions pròpies de cadascun dels serveis hospitalaris d’Anatomia Patològica.

La unitat departamental d’Anatomia i Embriologia Humana es troba a l’edifici de la Facultat de Medicina del campus de Bellaterra. Aquesta unitat imparteix l’encàrrec docent assignat per les diferents facultats, que inclou les activitats pràctiques a la sala de dissecció. Aquest laboratori, anomenat sala de dissecció/osteoteca, té característiques molt especifiques i diferencials respecte a altres laboratoris, i permet fer les practiques gràcies a la generositat de les persones que formalitzen en vida la donació del cos a la nostra facultat i que ho fan acceptant i signant un document aprovat pel Comitè d’Ètica de la UAB.

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. Our work contributes towards the following SDG(s):

 • SDG 3 - Good Health and Well-being
 • SDG 10 - Reduced Inequalities
 • SDG 12 - Responsible Consumption and Production
 • SDG 14 - Life Below Water

Fingerprint

Dive into the research topics where Department of Morphological Sciences is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or