Department of Cellular Biology, Physiology and Immunology

 • Postal addressShow on map

  Edifici M

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Spain

Organisation profile

Organisation profile

Des dels seus inicis el Departament s’ha caracteritzat per diferents aspectes: La qualitat de la seva investigació, la interdisciplinarietat i la tasca docent bàsica i aplicada. Així, el Departament és un dels capdavanters de la UAB i de Catalunya en recerca biomèdica en àrees com la neurociència, el càncer, les enfermetats autoimmunes o la biologia de la reproducció. Els seus investigadors treballen en aspectes pluridisciplinars relacionats amb la recerca mèdica i la salut, les nano i biotecnologies o en problemes ambientals humans i animals.

El Departament és un puntal de la UAB en l’àmbit de la formació bàsica dels estudiants de biologia i salut humana i animal. Tots els estudiants d’aquestes àrees reben els ensenyaments bàsics (Fisiologia, Biologia Cel.lular, Histologia, Immunologia) per professors del nostre Departament. No només en aquest àmbit el Departament és actiu sino també és un departament amb una gran participació en la formació especialitzada (4 màsters oficials, 4 estudis de doctorat i multitud de cursos de formació continuada).

Com a característica diferencial, el departament és un clar exemple de multidisciplinarietat, amb docència fonamentalment en tres facultats (Biociències,  Medicina i Veterinària) però també en altres (Psicologia, Ciències), i amb 9 espais departamentals en diferents edificis del campus.

Professors, investigadors, tècnics, administratius i becaris, unes 220 persones en l’actualitat, us donen, doncs, la benvinguda i es posen a la vostra disposició per tot allò relacionat amb la formació, la investigació, els serveis i l’assessorament en les àres de la nostra competència.

Research lines

 • Research lines:

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. Our work contributes towards the following SDG(s):

 • SDG 2 - Zero Hunger
 • SDG 3 - Good Health and Well-being
 • SDG 7 - Affordable and Clean Energy
 • SDG 10 - Reduced Inequalities
 • SDG 13 - Climate Action
 • SDG 14 - Life Below Water
 • SDG 15 - Life on Land
 • SDG 16 - Peace, Justice and Strong Institutions

Fingerprint

Dive into the research topics where Department of Cellular Biology, Physiology and Immunology is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or