Centre of Dictatorships and Democracies Studies

 • Postal addressShow on map

  Parc de Recerca de la UAB

  08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

  Spain

Organisation profile

Organisation profile

El Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID) és un Centre d’Estudi i Recerca de la UAB format per més d’un centenar d’investigadores i investigadors de diferents disciplines –història, filologia, politologia, comunicació, sociologia, economia, dret–, la majoria dels quals estan adscrits a diversos departaments o grups de recerca de la UAB, per bé que també en formen part professors i investigadors d’altres universitats catalanes i d’altres territoris. Constituït el 2001 amb el nom de Centre d’Estudis sobre les Èpoques Franquista i Democràtica (CEFID), el seu caràcter interdisciplinari va permetre aplegar en un únic centre de recerca una part molt notable de la investigació desenvolupada a Catalunya sobre aquell període històric. Amb el pas dels anys, les línies de treball científic impulsades des del centre van experimentar una progressiva ampliació temàtica i cronològica i van adquirir una creixent dimensió internacional, amb particular atenció a processos històrics comparables esdevinguts en altres països d’Europa i Amèrica Llatina. Aquest eixamplament substancial dels àmbits de recerca del centre es va reflectir el 2017 en l’adopció del seu nom actual.

Al CEDID hi estan integrats el Grup de Recerca sobre Dictadures i Democràcies -GReDD (abans GREF)-, el Grupo de Estudios del Exilio Literario –GEXEL– i el Grup de Recerca en Història Actual –GReHA–, a més de nombrosos investigadors que encapçalen altres grups o en formen part, o bé desenvolupen la seva recerca de manera individual. D’altra banda, el CEDID té relacions de col·laboració permanent amb el Servei d’Informació Bibliogràfica i de Documentació d’Història, Llengua, Literatura i Art de Catalunya –Sibhil·la– i el Centre Documental de la Comunicació –CEDOC–, tots dos de la UAB.

UN Sustainable Development Goals

In 2015, UN member states agreed to 17 global Sustainable Development Goals (SDGs) to end poverty, protect the planet and ensure prosperity for all. Our work contributes towards the following SDG(s):

 • SDG 8 - Decent Work and Economic Growth
 • SDG 10 - Reduced Inequalities
 • SDG 14 - Life Below Water
 • SDG 16 - Peace, Justice and Strong Institutions

Fingerprint

Dive into the research topics where Centre of Dictatorships and Democracies Studies is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Collaborations and top research areas from the last five years

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or