BioremUAB: Biodegradació de contaminants industrials i valorització de residus

  • Postal address

    Edifici Q. Campus de la UAB

    08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

    Spain

Organization profile

Organisation profile

L’objectiu general de recerca és desenvolupar processos de biodegradació de contaminants d’origen industrial presents tant en efluents  com en aigües subterrànies o sòls.

L’objectiu general de recerca és desenvolupar processos de biodegradació de contaminants d’origen industrial presents tant en efluents  com en aigües subterrànies o sòls.

Aquests contaminants, en general, tenen com a característica comú una baixa biodegradabilitat en processos biològics convencionals, per tant hem centrat la recerca en desenvolupar processos que utilitzen els microorganismes adequats per a cada cas: bacteris anaerobis, fongs i algues. En els darrers anys, el grup s’ha especialitzat en la utilització de fongs ligninolítics ja que presenten un ampli sistema enzimàtic inespecífic, capaç de degradar diversos tipus de contaminats, tant prioritaris com emergents en efluents. A més, els nostres estudis també inclouen la recerca de processos de bioremediació d’aigües subterrànies utilitzant bacteris dehalorespiradors per transformar compostos orgànics halogenats en compostos innocus. En el cas de les microalgues desenvolupem processos en els que estudiem l’assimilació de nutrients i la degradació de contaminants emergents en efluents com aigües residuals urbanes i digestat. En tots els processos s’intenta tancar el cicle dels residus i obtenir aigua depurada per a la seva reutilització. Aquest aspecte és especialment important amb els processos utilitzant microalgues, ja que són processos de baix cost i la metanització posterior de les microalgues produïdes permet obtenir energia a partir d’un residu, i resulta un balanç econòmicament favorable i ambientalment sostenible. 

La recerca avarca des de coneixements bàsics  fins el disseny del reactor més adient per tractar una determinada matriu contaminada.

Fingerprint

Dive into the research topics where BioremUAB: Biodegradació de contaminants industrials i valorització de residus is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Network

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or