Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana

Address
  • Edifici B. Campus de la UAB

    08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

    Spain

Organization profile

Organisation profile

El grup ARAEM estudiem les societats pageses medievals mitjançant els procediments propis de l’arqueologia i de l’anàlisi dels textos. De manera específica, aquest estudi comprèn els espais de cultiu, els sistemes de conreu, les plantes, la gestió de les collites, les formes d’organitzar les feines pageses, i la connexió de l’agricultura amb la ramaderia i amb les àrees incultes, en diferents societats medievals. Aquestes qüestions van ser plantejades als anys 80 del segle XX pel professor Miquel Barceló, a la Universitat Autònoma de Barcelona, per estudiar la societat d’al-Andalus.
Des de fa trenta anys, els investigadors del grup duem a terme recerques sobre els espais agraris medievals en diferents àrees de les Illes Balears, del País Valencià, d’Andalusia, d’Aragó, de Catalunya i del Iemen. Bona part d’aquestes recerques estan centrades en l’estudi dels espais agraris andalusins i en les transformacions sofertes després de les conquestes feudals, entre els segles XII i XV.

Fingerprint

Dive into the research topics where Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Network

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or