Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana

  • Postal addressShow on map

    Edifici B. Campus de la UAB

    08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

    Spain

Organization profile

Organisation profile

El grup ARAEM estudiem les societats pageses medievals mitjançant els procediments propis de l’arqueologia i de l’anàlisi dels textos. De manera específica, aquest estudi comprèn els espais de cultiu, els sistemes de conreu, les plantes, la gestió de les collites, les formes d’organitzar les feines pageses, i la connexió de l’agricultura amb la ramaderia i amb les àrees incultes, en diferents societats medievals. Aquestes qüestions van ser plantejades als anys 80 del segle XX pel professor Miquel Barceló, a la Universitat Autònoma de Barcelona, per estudiar la societat d’al-Andalus.
Des de fa trenta anys, els investigadors del grup duem a terme recerques sobre els espais agraris medievals en diferents àrees de les Illes Balears, del País Valencià, d’Andalusia, d’Aragó, de Catalunya i del Iemen. Bona part d’aquestes recerques estan centrades en l’estudi dels espais agraris andalusins i en les transformacions sofertes després de les conquestes feudals, entre els segles XII i XV.

Fingerprint

Dive into the research topics where Arqueologia Agrària de l'Edat Mitjana is active. These topic labels come from the works of this organisation's members. Together they form a unique fingerprint.

Network

Recent external collaboration on country/territory level. Dive into details by clicking on the dots or