Estudi del metabolisme i del flux energètic de les instal·lacions dels hàbitats de la secció de primats del Zoo de Barcelona : estudi científico-tècnic de la secció de primats del Zoo

Tesi d’estudis: Projecte final de carrera (TFG)

Resum

El Zoològic de Barcelona realitza una funció de conservació i divulgació molt important a nivell global a més duu a terme accions que l'encaminen cap a la sostenibilitat i l'eco-eficiència. S'ha analitzat el metabolisme i flux energètic de quatre dels hàbitats del Zoo, concretament l'hàbitat de Galeria de petits primats, Galeria de Titís, hàbitat de Micos Aranya i hàbitat de Drils per tal de determinar els punts forts i les mancances d'aquets i proposar millores que ajudin al Zoo a avançar en el camí cap a la sostenibilitat i l'eco-eficiència. Els vectors estudiats han estat l'energètic -que inclou l'electricitat i el gas- l'hídric i d'aliments. A més s'ha realitzat un estudi de les espècies al seu hàbitat natural per tal de detectar els seus requeriments. Amb les dades obtingudes s'ha relacionat la demanda dels vectors de cada hàbitat amb els requeriments específics de cada espècie i s'ha obtingut que l'hàbitat que té una demanda elèctrica més elevada per individu (16. 365kWh/individu) és el que té una major adequació per aquest. El fet de que el Zoo només disposi de dades en conjunt del seu metabolisme -i no seccionades per instal·lacions- aporta a aquest estudi un grau més d'importància ja que es podran detectar els punts a millorar de la secció estudiada.
Data del Ajut2015
Idioma originalCatalà
SupervisorJordi Oliver-Solà (Director/a), Carles Gasol Martinez (Director/a), Joan Rieradevall Pons (Director/a), Martí Boada Juncà (Director/a), Almudena Hierro Gutierrez (Director/a) & Jordi Duch Cortinas (Director/a)

Keywords

  • Zoo de Barcelona
  • Primats
  • Metabolism
  • Sostenibilitat
  • Eco-eficiència
  • Fluxos energètics
  • Hàbitats

Com citar-ho

'