Un tipus alternatiu de corrent d'electrons podria implicar repensar l'enginyeria electrònica a alta freqüència

Xavier Oriols, Matteo Villani

Producció científica: Contribució a una revistaArticleDivulgació

Resum

Quan els electrons viatgen en un dispositiu electrònic produeixen un camp elèctric oscil·lant que es propaga a al llarg del dispositiu fins als contactes metàl·lics. Aquest fenomen genera un nou corrent que s'anomena corrent de desplaçament, i la seva velocitat de propagació és per naturalesa molt més ràpida que el moviment dels electrons que la produeixen. Tanmateix, aquest nou component és, en general, ignorat en els models de transport quàntic independents del temps. En un treball recent, mitjançant l'ús de la formulació Bohmiana de la mecànica quàntica, el grup de recerca dirigit pel professor Xavier Oriols ha desenvolupat un model de transport electrònic dependent del temps que inclou aquest component en l'estimació del corrent total en dispositius quàntics. La consideració del corrent de desplaçament proposat al treball obre moltes noves oportunitats per a l'electrònica a freqüències de TeraHertzs (THz) en escenaris quàntics.
Títol traduït de la contribucióUn tipo alternativo de corriente de electrones podría implicar repensar nuestra la ingeniería electrónica para alta frecuencia
Idioma originalCatalan
RevistaUAB Divulga
Estat de la publicacióPublicada - 2021

Fingerprint

Navegar pels temes de recerca de 'Un tipus alternatiu de corrent d'electrons podria implicar repensar l'enginyeria electrònica a alta freqüència'. Junts formen un fingerprint únic.

Com citar-ho