Mutagènesi i transferència lateral de gens: processos implicats en la defensa bacteriana front els bacteriòfags

Producció científica: Contribució a una revistaArticleDivulgació

Resum

Un dels majors reptes sanitaris de l'actualitat és combatre la resistència bacteriana als antibiòtics. L'ús de bacteriòfags (virus que únicament infecten bacteris) és una de les estratègies més prometedores amb aquesta finalitat, però els bacteris també poden desenvolupar resistències i mecanismes de defensa contra ells. El grup de Microbiologia Molecular del Departament de Genètica i de Microbiologia estudia com emergeixen aquestes resistències i mecanismes de defensa i ha obtingut resultats destacats en un treball on s'ha utilitzat un còctel de tres bacteriòfags contra Salmonella enterica serovar Typhimurium, un dels principals agents causants de malaltia gastrointestinal en humans.
Títol traduït de la contribucióMutagénesis y transferencia lateral de genes: procesos implicados en la defensa bacteriana frente a los bacteriófagos
Idioma originalCatalan
Pàgines (de-a)1-2
Nombre de pàgines2
RevistaUAB Divulga
Estat de la publicacióPublicada - 2023

Fingerprint

Navegar pels temes de recerca de 'Mutagènesi i transferència lateral de gens: processos implicats en la defensa bacteriana front els bacteriòfags'. Junts formen un fingerprint únic.

Com citar-ho