Resum
La demanda creixent de mètodes d'anàlisi ràpids, senzills, econòmics i transportables ha incentivat la recerca en el camp dels sensors de DNA o genosensors i el grup de Sensors i Biosensors de la UAB fa temps que hi treballa. L'aplicació de la nanotecnologia a aquest tipus de biosensors ha permès augmentar molt la seva eficàcia i se'ls estan trobant aplicacions en àmbits tan variats com el control de contaminació de les aigües o dels aliments, el diagnòstic mèdic detectant patògens o malalties genètiques, el frau alimentari, o la medicina forense. Aquest treball realitzat per investigadors de la UAB és una revisió dels genosensors que utilitzen una tècnica de detecció, l'espectroscòpia electroquímica d'impedància, que permet l'anàlisi de gens sense necessitat de cap etiquetatge i poden ser una alternativa als assajos genètics clàssics.
Títol traduït de la contribució | Genosensores, los sensores hechos con DNA |
---|---|
Idioma original | Català |
Pàgines (de-a) | 0001-2 |
Nombre de pàgines | 2 |
Revista | UAB Divulga |
Estat de la publicació | Publicada - 2011 |