El final dels cultius tradicionals a Catalunya

Producció científica: Contribució a revistaArticleDivulgació

Resum

Un estudi realitzat des del Departament d'Economia i d'Història Econòmica de la UAB i des de la UB i la UdLL ha explorat la transició dels cultius tradicionals, que havien assolit un màxim al segle XIX, als cultius més moderns, però menys sostenibles energèticament, a finals d'aquest mateix segle a Catalunya. El desenvolupament de la vinya des de finals del segle XVIII a moltes regions de Catalunya permetia la utilització de terres de conreu de pitjor qualitat, proporcionava combustible i aliment pel bestiar i fertilitzants naturals en les seves fulles, branques i residus del vi. En canvi, la introducció de fertilitzants industrials i aliments pel bestiar processats suposen un inici de la deficiència energètica i ambiental que es fa hegemònica ja a partir de la segona meitat del segle XX.
Títol traduït de la contribucióEl final de los cultivos tradicionales en Cataluña
Idioma originalCatalà
Pàgines (de-a)0001-2
Nombre de pàgines2
RevistaUAB Divulga
Estat de la publicacióPublicada - 2012

Com citar-ho