Audience Participation and Political Engagement in Europe: EU Elections and the Cases of Scotland and Catalonia in the Catalan Media (2014)

Títol traduït de la contribució: Participació de l'audiència i compromís polític a Europa: eleccions europees i els casos d'Escòcia i Catalunya als mitjans catalans

Anna Tous-Rovirosa, Javier Diaz-Noci

Producció científica: Contribució a una revistaArticleRecercaAvaluat per experts

Resum

Aquest article té com a principal objectiu contribuir a la recerca sobre la qualitat i pràctiques de la participació dels usuaris actius dels mitjans digitals, i més concre-ament pel que fa a temes d'una certa importància política a Europa. El nostre text tracta de les tendències detectades al voltant del compromís i l'interès sobre la política durant la campanya a les eleccions al Parlament Europeu de maig de 2014. Ens centrem, concretament, en qüestions que fan referència al referèndum sobre la independència d'Escòcia, que es va celebrar el setembre de 2014, i indirectament sobre l'anomenada "qüestió catalana". Farem servir aquests temes no tant com a qüestions a ser analitzades per se, sinó més aviat com a punt de partida per interrogarnos sobre les tendències que encara es manifesten en un país mediterrani quan els usuaris decideixen participar activament a través de comentaris. La nostra proposta es proposa de manera manifesta fer servir tècniques ben conegudes: anàlisi de continguts dels comentaris i entrevistes en profunditat semiestructurades als responsables de la secció de participació dels mitjans estudiats, i seguir investigacions prèvies similars. I el nostre objectiu és comprovar si, i fins a quin punt, les tendències prèviament definides en estudis anteriors sobre la participació i qualitat dels comentaris publicats pels usuaris a Catalunya presenten trets permanents o no, definint qualitat com la construcció de comunitats productives i plurals de debat, o si, per contra, s'estan reforçant comunitats homogènies.
Títol traduït de la contribucióParticipació de l'audiència i compromís polític a Europa: eleccions europees i els casos d'Escòcia i Catalunya als mitjans catalans
Idioma originalEnglish
Pàgines (de-a)145-161
Nombre de pàgines17
RevistaTripodos
Número39
Estat de la publicacióPublicada - 24 de febr. 2017

Fingerprint

Navegar pels temes de recerca de 'Participació de l'audiència i compromís polític a Europa: eleccions europees i els casos d'Escòcia i Catalunya als mitjans catalans'. Junts formen un fingerprint únic.

Com citar-ho