Analysis of youth transitions from gender approach: the limit of life cycle versus generational change

Producció científica: Contribució a una revistaArticle de revisióRecercaAvaluat per experts

1 Citació (Scopus)
1 Descàrregues (Pure)

Resum

l’article presenta una aproximació a la transició educativa, laboral, domiciliar i familiar de les persones joves des de la perspectiva de gènere. l'objectiu és analitzar fins a quin punt la millora del nivell educatiu introdueix transformacions en el caràcter tradicional-ment sexuat de les transicions cap a la vida adulta. l'anàlisi comença pel conjunt de factors estructurals que poden condicionar les transicions juvenils, si bé atribueix una influència central a l'etapa del cicle vital.A partir de les dades de l’enquesta a la Joventut de Catalunya 2012, es conclou que l'efecte cicle vital limita l'efecte generacional en la transformació de les relacions de gènere entre la població jove.
Títol traduït de la contribucióAnálisis de las transiciones juveniles desde la perspectiva de género: entre la influencia del ciclo vital y el cambio generacional
Idioma originalEnglish
Pàgines (de-a)111-138
Nombre de pàgines28
RevistaRecerca
Número16
DOIs
Estat de la publicacióPublicada - 1 de gen. 2016

Keywords

  • Gender
  • Generation
  • Life cycle
  • Transitions
  • Work

Fingerprint

Navegar pels temes de recerca de 'Analysis of youth transitions from gender approach: the limit of life cycle versus generational change'. Junts formen un fingerprint únic.

Com citar-ho