Resum
Cada cop més, les expectatives del consumidor són més exigents. Valors com el sabor, la conservació o el nivell nutritiu dels aliments esdevenen prioritats de la demanda alimentària. Per aquest motiu, centres d'investigació com el Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia d'Aliments (CERPTA) de la Universitat Autònoma de Barcelona investiguen noves alternatives tecnològiques que implementin el procés de producció. La ultra alta pressió homogeneïtzació (UHPH) en llets animals i vegetals és una d'elles, un projecte conjunt entre el CERPTA i altres universitats i empreses europees que estudia els avantatges de sotmetre els productes a homogeneització amb pressions de fins a 400 MPa. Els resultats són bons. Aquesta nova tecnologia permetria substituir el tradicional procés de pasteurització, i obtenir una llet i uns derivats làctics de millor sabor, textura i conservació.
Títol traduït de la contribució | ¡Adiós a la leche pasteurizada! |
---|---|
Idioma original | Catalan |
Pàgines (de-a) | 0001-2 |
Nombre de pàgines | 2 |
Revista | UAB Divulga |
Estat de la publicació | Publicada - 2009 |