Tolerància a la toxicitat per alumini en varietats seleccionades de Zea Mays

  • Poschenrieder, Charlotte (Investigador/a principal)
  • Guevara Fefer, Patricia (Becari/a)
  • Massot Masias, Núria (Investigador/a)

Detalls del projecte

Description

S'avaluarà en cultiu hidropònic la tolerància a l'alumini de diferents varietats de blat de moro (Zea mays), seleccionats per aquesta tolerància a França en el CIRAD/ IRAT/ DCV (Montpellier), amb col·laboració del INRA/ENSA (Rennes). S'utilitzaran els mètodes de "screening" ràpids basats en la tinció d'arrels amb hematoxilina i en l'índex de creixement radicular. Els nostres resultats en cultiu hidropònic seran contrastats amb els obtinguts en camp per els instituts francesos, per tal de comprovar la fiabilitat dels mètodes de "screening" ràpids. En les varietats tolerants es caracteritzarà el tipus de tolerància mitjançant l'anàlisi del contingut intern d'alumni i l'especiació d'alumini en la solució nutritiva, per tal de distingir entre mecanismes d'exclusió i mecanismes de tolerància d'alts continguts d'alumini. A més a més s'estudiarà la tolerància a l'estrès nutritiu secundari induït per Al, considerant especialment el calci i el fòsfor i s'analitzaran els canvis en el contingut de diversos àcids orgànics que probablement poden jugar un paper en la tolerància
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització1/04/9131/03/92

Finançament

  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 7.212,15 €

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.