StepForME - Steps Forward to Meaningful Employment of young people with emotional well-being problems after the Covid-19 pandemic

Detalls del projecte

Description

L'ocupabilitat dels joves amb problemes de benestar emocional sempre ha estat molt més baixa i complexa que la població juvenil general. Els problemes de benestar emocional, que sovint condueixen a trastorns de salut mental diagnosticats, generen mancances i barreres de tota mena que dificulten l'accés de molts joves al mercat de treball. Les dades de desocupació juvenil són molt altes, però encara ho són més les de desocupació dels joves amb problemes emocionals o de salut mental. A més, la crisi sanitària Covid-19 ha agreujat els problemes de benestar emocional i de salut mental de la joventut europea, amb conseqüències devastadores per a la seva ocupabilitat. Però, alhora, la crisi Covid-19 ha produït una acceleració sobtada de la transformació digital que, entre altres coses, ha permès prendre més consciència de les potencialitats d'algunes eines digitals per ajudar a millorar el benestar i l'ocupabilitat de la joventut contribuint a trencar el seu aïllament, superar la seva depressió, facilitar la intervenció professional i millorar la seva inclusió social i accés al mercat de treball. Això ha despertat un gran interès dels youth workers, de les ONG especialitzades i dels serveis públics per conèixer millor les potencialitats de la transformació digital per aconseguir una intervenció sociolaboral més eficaç amb els joves amb menys oportunitats.
StepForME pretén abordar aquest repte posant a disposició dels youth workers i dels joves afectats per problemes de benestar emocional, un conjunt de pràctiques innovadores recolzades en l'ús d'eines digitals que s'hagin demostrat eficaces per a la millora del seu benestar i del seu empleabilitat, especialment durant la pandèmia Covid-19, i així mateix formar els youth workers, recomanar la generalització d'aquestes pràctiques i eines, i divulgar aquest coneixement a nivell local, nacional i europeu.
Títol curtStepForME
AcrònimStepForME
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització1/11/2131/12/23

Socis col·laboradors

  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • Fundació iSocial (Innovació en l'Acció Social) (Coordinador) (guia)
  • Aunua Academy Company Limited by Guarantee (Soci projecte)
  • Chance B Holding Gmbh (Soci projecte)
  • Tenenet o.z. (Soci projecte)

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.