Se-bioFORtified ALfaLfa for Se-enriched Dairy products

Detalls del projecte

Descripció

Els micronutrients són essencials per a mantenir una bona salut humana, i encara que només es necessiten en petites quantitats, les deficiències afecten 3 mil milions de persones a tot el món. Un d'aquests micronutrients és el seleni (Es). Aquest element és un factor de molts enzims (per exemple, glutatió peroxidasa o tiorredoxina reductasa) i és important per a la protecció contra l'estrès oxidatiu que demostra la major activitat com a eliminador de radicals lliures i agent anti-cancerigen, immunitat de cèl·lules T i el seu paper en la regulació del metabolisme de l'hormona tiroidal. Actualment, la ingesta dietètica inadequada de s'afecta fins a 1 de cada 7 persones a tot el món amb el risc associat de desenvolupar moltes malalties degeneratives cròniques. Els animals, inclosos els humans, no poden transformar fàcilment les espècies inorgàniques de en formes orgàniques i, de fet, a causa de la seva toxicitat, el cos humà sol pot tolerar nivells molt baixos des. inorgànic. No obstant això, les plantes són capaces de transformar les espècies inorgàniques en seleno-aminoàcids, que són les formes de seleni desitjades per a les dietes animals. El seleni present en la nostra dieta prové indirectament del reservori en els sòls. Per tant, les regions amb baix nivell de Se els sòls proporcionarien dietes deficients. Per a superar aquest problema, s'ha proposat l'elaboració d'aliments funcionals a partir de plantes comestibles enriquides amb Es com una solució per a superar els baixos nivells de Se la dieta d'animals i humans. Aquesta acció de recerca té com a objectiu produir productes lactis enriquits amb Se formatge com a aliment funcional a través de fenc d'alfals biofortificat per a alimentar vaques de munyiment. Per a aconseguir la transferibilitat de la metodologia a diferents regions, Es s'aplicarà directament a la planta (aplicació foliar), en lloc del sòl, superant problemes relacionats amb la biodisponibilitat imprevista de Se sòls amb diferents característiques fisicoquímiques. Per tant, aquesta metodologia assegurarà un nivell adequat de Se la dieta independentment de les particularitats del sòl agrícola.
Títol curtSe4All
AcrònimSe4All
EstatusActiu
Data efectiva d'inici i finalització1/06/2130/11/25

Socis col·laboradors

  • Beal Organic Cheese Limited (Soci del projecte)
  • Redinn SRL - Rete Europea dell’Innovazione (Soci del projecte)
  • Università degli Studi di Roma "La Sapienza" (Soci del projecte)
  • Consorcio para la construcción equipamiento y explotación del laboratorio Sincrotrón (Soci del projecte)
  • Universidad Nacional del Litoral (UNL) (Soci del projecte)
  • Instituto Nacional de Tecnología Agropecuaria (INTA) (Soci del projecte)
  • Instituto Nacional de Tecnología Industrial (INTI) (Soci del projecte)

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.