Reparació de les lesions de mèdul·la espinal: modulació de la reactivitat glial per transplantaments de glia embolcalladora

  • Navarro Acebes, Xavier (Investigador/a principal)
  • Casas, Caty (Investigador/a)
  • Galea Rodriguez Velasco, Maria Elena (Investigador/a)
  • Vallejo Ybáñez, Carolina (Investigador/a)
  • Verdú Navarro, Enrique (Investigador/a)

Detalls del projecte

Description

L'objectiu general de la línia d'investigació consisteix a avaluar l'efectivitat de teràpies que combinin la neuroprotección, la regeneració axonal i la restitució cel·lular com|com a estratègies reparadores de la medul·la espinal lesionada en animals adults. En el present projecte, com a pont entre l'anterior projecte finançat i el següent a sol·licitar, pretenem investigar els mecanismes a través dels quals les cèl·lules de glía envoltant aconsegueixen reduir la reactivitat astroglial i modular la neuroinflamación en lesions de medul·la espinal. Així mateix, es compararan els efectes de cèl·lules de glía envoltant procedents de bulb olfactori i de mucosa olfactòria. La hipòtesi central del projecte és que la glía allibera factors tròfics- el VEGF ha sorgit com a candidat d'especial interès, veure resultats preliminars- que redueixen l'alliberament de proteoglicanos gliales i afavoreixen l'angiogénesis i la reconstrucció del teixit. Idees noves d'aquesta hipòtesi són: i) la neuroprotección és el resultat d'un "cros-talk" entre la glía envoltant i la glía local activada pel procés inflamatori. És a dir, és la pròpia inflamació derivada de la lesió qui inicia la neuroprotección intervinguda per la glía envoltant, la qual recondueix el procés inflamatori als seus components regeneratius; ii) a més de les seves propietats tròfiques, més ben caracteritzades, factors angiogénicos com el VEGF tenen propietats inmunomoduladoras (...)
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització19/07/0618/07/07

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.