Oficina virtual d'Enginyeria per a la configuració de panificadores

Detalls del projecte

Description

La configuració d'una nova planta per a l'elaboració de pa no és un procés totalment controlat. Depèn de molts factors, entre els quals es poden citar el producte acabat, la matèria primera, el tipus de maquinària i la interacció entre aquests elements. OVICOP pretén optimitzar la configuració d'aquests elements mitjançant l'ús d'un sistema expert, especialment dissenyat i que contingui tot el saber fer necessari. L'impacte que un sistema expert pot tenir en aquest mercat és notable (i al seu torn fàcilment apreciable). Per donar una total difusió, es possibilitarà l'accés a aquest sistema expert a través d'Internet, de manera el projecte pren una forma de negoci B2B. El coneixement necessari que el sistema expert ha de tenir és: Coneixement de la maquinària existent al mercat. Per a això es donarà la possibilitat als diferents proveïdors d'incloure la seva maquinària en les bases de dades d'OVICOP. Coneixement de les matèries primeres i la interacció amb la maquinària. En aquest apartat, que forma part de l'estat de l'art de l'elaboració de pa, col·laborarà el CeRTA, especialista en tractament d'aliments. La bona explotació d'aquest coneixement, mitjançant potents eines de comparació entre maquinària, permetrà als usuaris controlar l'estat de l'art del seu negoci, i al seu torn optimitzar les seves instal·lacions. D'altra banda, es pensa que aquesta pot ser una eina per establir una comunitat virtual composta de PIME i que sigui competidora de les grans multinacionals dedicades exclusivament a aquest negoci.
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització7/11/017/11/03

Socis col·laboradors

Finançament

  • Ministerio de Ciencia y Tecnología (MCYT): 60.582,00 €

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.