Invasiones vegetales en ecosistemas mediterráneos: interacción con los cambios de uso del suelo, mecanismos de invasión e impactos sobre la diversidad

  • Vilà Planella, Montserrat (Investigador/a principal)
  • Garcia Pausas, Juli (Investigador/a contractat/da)
  • Lloret Maya, Francisco (Investigador/a contractat/da)

Detalls del projecte

Description

Les invasions per espècies exòtiques o natives constitueixen un component del canvi global de gran preocupació des del punt de vista de la conservació biològica ja que poden ocasionar la pèrdua de biodiversitat i alterar el funcionament dels ecosistemes. En aquest projecte s'estudiaràn alguns aspectes relacionats amb les invasions vegetals de gran rellevància per la conservació dels ecosistemes mediterrànis. Els objectius són: 1) investigar l'impacte de les invasions en la diversitat d'espècies vegetals i algunes funcions bàsiques del ecosistema receptor, 2) determinar quin tipus de ecosistemes en funció de la història d'usos de sòl i règim de perturbació són els més invadits, 3) analitzat la importància de la competència vegetal i la herbivora com mecanismes de resistència biòtica a la invasió i finalment 4) aplicar models basats en la caranterística de cicle biològic per simular escenaris d'invasió segons diferents regims deperturbació. Aquest projecte es portarà a terme en els següents espais naturals de Catalunya on els processos d'invasió estàn causant problemes per la conservació de la biodiversitat. La Reserva Natural del Delta del Llobregat (Cortaderia selloana, Aster squamatus), el Parc Natural del Garraf (Ampelodesmos mauritanica), i el Parc Natural del Cap de Creus (Carpobrotus spp., Opuntia spp.)
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització20/12/0019/12/03

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.