Detalls del projecte

Descripció

El projecte INTERSTICE pretén incidir en els resultats d'aprenentatge dels estudiants universitaris del grau d'Educació Infantil i Primària incorporant experiències innovadores que entrellacen art i educació mitjançant l'aprenentatge col·laboratiu entre alumnes, artistes, professors i infants. Aquestes experiències innovadores comparteixen la promoció d'experiències artístiques creatives inclusives a tota la població infantil, especialment als més vulnerables i que tenen menys oportunitats de viure propostes de qualitat. A partir de l'experiència en diferents àmbits (art visual i escènic, i coneixements en 0-3; 3-6 i 6-12 anys) i els resultats positius realitzats en diferents institucions educatives i culturals col·laboradores, es pretén ampliar aquest model d'innovació als diferents països europeus que hi participen. Els resultats del projecte inclouen diferents productes i materials pedagògics que facilitaran la formació i implementació de les experiències als estudiants universitaris perquè, al seu torn, puguin formar professors i altres professionals de l'educació juntament amb artistes, per incloure l'art de la forma integrada en la universitat i altres institucions educatives i culturals.
OBJECTIUS GENERALS: 1. Millorar el nivell d'aptituds i competències de l'alumnat del grau d'educació infantil i primària de les universitats del consorci, formant-los en el desenvolupament de pràctiques estètiques de qualitat en el context de la infància. 2. Apropar l'art contemporani de qualitat a parvulari, educació infantil i primària, millorant la creativitat, el pensament crític dels nens i nenes. 3. Apropar l'art contemporani de qualitat a les escoles bressol i primària. 4. Promoure oportunitats de participació en experiències culturals, reduint les desigualtats en el seu accés seguint tres principis: interacció, participació i democràcia en contextos educatius.
OBJECTIUS ESPECÍFICS: 1. Oferir als alumnes d'Educació Infantil i Primària de les Universitats associades una formació específica en estils docents més diversos i adaptats als contextos culturals contemporanis híbrids entre art i educació. 2. Influir en l'aprenentatge al llarg de la vida mitjançant la intersecció d'agents culturals i educadors per desenvolupar un marc conceptual d'educació artística més holístic, inclusiu i participatiu. 3. Explorar el potencial de noves metodologies formatives i docents, com ara l'aprenentatge entre iguals. 4. Promoure la consciència intercultural mitjançant la mobilitat i la cooperació entre les institucions dels països del consorci.
ACTIVITATS D'ENSENYAMENT I APRENENTATGE: Durant el projecte, cada institució col·laboradora formarà la resta de participants del projecte en la seva àrea d'especialització: les arts escèniques i les arts plàstiques en diferents etapes educatives, tant a nivell infantil (0-3 i 3-). 6 anys), i primària. (6-12 anys). Els professionals implicats en la formació seran els encarregats de formar estudiants universitaris perquè, al seu torn, puguin formar professors dels centres educatius mitjançant la metodologia d'aprenentatge entre iguals.
RESULTATS: Els resultats intel·lectuals que es desenvoluparan durant el projecte inclouen materials documentals, audiovisuals, educatius i d'investigació que estaran disponibles de manera oberta i digital per inspirar altres persones a desenvolupar experiències innovadores entre l'art i l'educació a les seves respectives institucions. Els resultats inclouen 7 productes: 1. Guia metodològica, 2. Metodologia d'aprenentatge entre iguals, 3. Recerca sobre metodologia d'aprenentatge entre iguals, 4. Materials pedagògics oberts, 5. Curs de formació per a estudiants d'educació de les universitats col·laboradores, 6. Museu artístic virtual.
DIFUSIÓ I IMPACTE: Per tal de visibilitzar el projecte i difondre els resultats, cadascun dels 5 socis realitzarà un acte multiplicador per compartir els diferents productes intel·lectuals amb professionals vinculats a institucions educatives i culturals de cadascun dels països. Tant el web del projecte com el museu virtual romandran oberts i actualitzats durant cinc anys, per tal de ser una font d'inspiració per a altres professionals i institucions. Els resultats també es publicaran a la Plataforma de Resultats dels Projectes Erasmus +, a més de fer-ne difusió a través dels mitjans de comunicació i les xarxes socials per tal de fer-ne difusió local i internacional. Tots els resultats seran oberts per tal d'incidir en els socis i altres centres i institucions educatives i culturals de cada país soci i d'altres potencialitats. L'impacte es mesurarà a partir de les avaluacions dels agents i institucions implicades en el projecte des de la Universitat i les institucions educatives i culturals. També a través dels participants dels actes multiplicadors, la presència a la premsa, les xarxes socials i els vincles amb altres xarxes.
Títol curtINTERSTICE
AcrònimINTERSTICE
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització2/11/201/05/23

Socis col·laboradors

  • Associació Rialles Espectacles Infantils i Juvenils (Soci del projecte)
  • Università di Bologna (Soci del projecte)
  • University of Stavanger (Soci del projecte)
  • Bath Spa University (Soci del projecte)

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.