Implicació de les cèl·lules de microglia i astroglia en la regulació de la mort neuronal retardada en àrees de degeneració secundària.

Detalls del projecte

Description

Aquest projecte s'emmarca dins de la investigació bàsica i el nostre propòsit és el de contribuir al coneixement del paper que juguen les poblacions glials de microglia i astroglia en els processos degeneratius i regeneratius del SNC. La investigació que proposem en el present projecte està basada en l'anàlisi de l'activació i reactivitat glial associades a la inducció secundària en el tàlam de la rata després de la producció de lesions corticals de dos tipus: lesió per injecció de l'exitotòxic NMDA (axon sparing lesion) i lesió per aspiració (axon non-sparing lesion). Els objectius que perseguim són: a) establir la correspondència existent entre la reactivitat glial i l'afectació neuronal; b) establir els mecanismes moleculars implicats en l'activació microglial i astroglial; c) caracteritzar funcionalment ambdues poblacions glials reactives; d) determinar els efectes que produeix sobre
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització11/09/9611/09/99

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.