For Entrepreneurial Mindsets Link

Detalls del projecte

Description

L'objectiu del projecte és desenvolupar i provar una nova metodologia d'ensenyament de l'emprenedoria basada en problemes i una plataforma digital (ForEMLink) amb la finalitat de (1) establir una plataforma transeuropea per al desenvolupament educatiu, la innovació i l'aprenentatge entre iguals entre estudiants i professors ( 2) facilitar "projectes de la vida real" on els estudiants, com a part de la seva educació formal, cooperin amb empreses i organitzacions per resoldre problemes i/o innovació pràctica (3) fusionar l'aprenentatge basat en problemes i l'ensenyament de l'emprenedoria i, per tant, portar tots dos al següent nivell, i (4) preparar els estudiants per a una vida laboral que transgregui les fronteres física i/o digital.
Els socis del projecte consideren l'educació superior com un actor clau potencial per produir solucions als principals problemes socials i culturals actuals dels quals la majoria són transnacionals. La majoria dels reptes actuals són problemes complexos o anomenats perversos: atur juvenil, desigualtat social i econòmica, escalfament global per esmentar-ne alguns. Aquest tipus de problemes demanen estratègies que reuneixin les parts interessades en processos on es creen solucions conjuntament entre les parts interessades. En aquest context, l'ES pot tenir un paper actiu de dues maneres. Els professors poden preparar els estudiants per participar en processos de co-creació I els professors poden establir entorns educatius perquè els estudiants creïn i creïn solucions alhora que encara són estudiants. Aquest projecte té com a objectiu tots dos aspectes. Des de la nostra perspectiva, estan estretament connectats. Resoldre el que podríeu anomenar "problemes de la vida real" té un gran potencial per construir "capacitat de la vida real" en els estudiants, és a dir, la capacitat de transferir el bagatge i les habilitats educatives al treball professional després d'acabar l'educació. Això ens porta al nucli de ForEM: desenvolupament d'una metodologia i una plataforma digital que faciliti projectes de la vida real en HE a través dels plans d'estudis, a través de fronteres, entre facultats i sectors. Tant la metodologia com la plataforma digital es basaran en la co-creació i tindran com a objectiu la creació de capacitats en l'àmbit de la resolució de problemes complexos, és a dir, la producció de solucions als reptes a petita o gran escala als quals s'enfronta actualment la comunitat europea. Ja siguin culturals, socials, comercials o polítics. ForEMLink –la plataforma digital– serà una plataforma d'accés obert amb tres entrades; una per a organitzacions i empreses, una per a estudiants i una altra per a professors. La plataforma té tres nivells o funcions. Una de les funcions és connectar organitzacions, empreses i estudiants. Una altra funció és establir centres transnacionals d'aprenentatge i innovació dels estudiants i una tercera funció és establir un fòrum d'intercanvi de coneixement per als professors. Les organitzacions i les empreses aportaran problemes i reptes, els estudiants formaran centres on es crearan solucions i es retornaran a les empreses i organitzacions. Els professors codissenyaran noves metodologies d'ensenyament de l'emprenedoria basada en problemes. Les metodologies inclouen principis d'aprenentatge basat en problemes (ABP) com ara la recerca de problemes, la col·laboració, la direcció dels estudiants i la retroalimentació entre iguals, la innovació i l'ensenyament de l'emprenedoria.
El projecte és una aliança de cinc socis; University College of North Denmark (UCN), Universitat d'Aalborg, Dinamarca (AAU), Universitat Erasmus, Països Baixos, Universitat Autònoma de Barcelona, Espanya i Universitat de Tartu, Estònia. Cada organització col·laboradora aporta coneixements especialitzats en àrees necessàries per al desenvolupament de metodologies i plataforma
AcrònimForEMLink
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització1/09/1931/12/21

Socis col·laboradors

  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
  • Col·legi Universitari del Nord de Dinamarca (Coordinador) (guia)
  • Sihtasutus Estonian Business School (Soci projecte)
  • University Colleges Leuven-Limburg
  • Glasgow Kelvin College

Finançament

  • Comissió Europea (CE): 169.995,00 €

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.