Food Systems in European Cities (FoodE)

Detalls del projecte

Descripció

El desenvolupament de sistemes alimentaris resilients i sostenibles dins dels centres urbans i les zones rurals que envolten les ciutats és vital per a fomentar la seguretat alimentària i la nutrició, així com el desenvolupament econòmic i la gestió sostenible dels recursos naturals. Els sistemes alimentaris de la regió de la ciutat (*CRFS) dirigits per ciutadans poden resultar útils. El projecte finançat amb fons europeus *FoodE té com a objectiu accelerar el creixement de *CRFS reunint iniciatives locals en tota Europa i desenvolupant i difonent conjuntament noves eines per a promoure i reforçar els sistemes alimentaris impulsats pels ciutadans. El projecte animarà a les comunitats locals a treballar en línia amb els objectius de desenvolupament sostenible de la UE. Definirà la metodologia operativa per a l'avaluació del *CRFS i promourà la cooperació entre els *CRFS europeus.
AcrònimFoodE
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització1/02/2031/01/24

Socis col·laboradors

  • Università di Bologna (Coordinador) (guia)

Objectius de desenvolupament sostenible les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) internacionals per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. Aquest projecte persona contribueix als següents ODS:

  • ODG 2 – Fam zero
  • ODG 9 – Indústria, innovació i infraestructures
  • ODG 11 – Ciutats i comunitats sostenibles
  • ODG 12 – Consum i producció responsables

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.