Estratègies d'incorporació de diferents fonts de carbohidrats a la ració per a millorar l'adaptació i estabilitat digestiva en el bestiar porcí. Efecte sobre l'absorció i retenció de nutrients, la f

Detalls del projecte

Descripció

Les recents prohibicions (antibiòtics, altres promotors de creixement i farines animals) obliguen a modificar les racions porcines amb un augment substancial del risc sanitari i un descens previsible de l'eficiència productiva. En l'actualitat, es treballa intensament en buscar i desenvolupar additius alternatius i noves matèries primeres permeses, però aquest esforç es centra fonamentalment en el porc en transició i no en el porc en creixement i engreixament. En aquest últim cas sembla més apropiat profunditzar en el coneixement del binomi estructura funció dels principi immediats en general, i dels carbohidrats en particular. L'objectiu del projecte és triple:1) posar en comú plantejaments, procediments i tècniques utilitzades en el camp de la Nutrició i Sanitat Animal per abordar aquest tema, 2) caracteritzar la fracció hidrocarbonada de les principals matèries primeres utilitzades en porcicultura, y 3) estudiar el procés d'adaptació del porc en creixement i engreixament al tipus i nivell de carbohidrats de la ració i el seu efecte sobre els rendiments productius, l'eficiència digestiva i metabòlica, l'equilibri i estabilitat de la població microbiana intestinal, la morfologia del tracte digestiu i el sistema immunitari intestinal
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització28/12/0127/12/04

Socis col·laboradors

  • Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CRESA) (Responsable del Subprojecte)

Finançament

  • Ministerio de Ciencia y Tecnología (MCYT): 125.557,00 €
  • Ministerio de Ciencia y Tecnología (MCYT): 5.986,07 €

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.