Detalls del projecte
Description
En els darrers anys, les troballes en salut humana sobre els àcids grassos \varpi3 EPA i DHA han permès centrar l'interès a augmentar el seu contingut en la dieta. Un balanç w6/w3 en la dieta pròxim al dels aliments d'origen marí es considera beneficiós per a la salut humana, però el seu alt cost i ràpida deterioració han limitat la seva aceptació per part del consumidor. L'enriquiment de productes animals de provada maleabilitat del seu perfil lipídic (ous, carn de pollastre) amb aquests àcids grassos pot proveir d'una excel·lent font alternativa dels mateixos.
Nombrosos estudis -entre els quals es troben els realitzats per ambdós equips sol·licitants- han anat dirigits, majoritàriament, a incrementar el contingut en àcids grassos w3 d'ous o carn de pollastres broiler.
L'estreta cooperació mantinguda entre ambdós equips des de 1995 i que s'ha reflectit en la realització de dues proves experimentals dintre del projecte "Efecte de la utilització de diferents greixos en la dieta sobre els rendiments productius i la qualitat de la carn de pollastre i gall dindi" i l'augment en la producció de productes enriquits nutricionalment, han permès ampliar les expectatives d'acció d'ambdós equips a fi d'aprofundir en l'estudi de la utilització de distintes fonts de greix en la dieta de ponedores sobre la qualitat nutricional de l'ou, així com completar les investigacions ja realitzades en carn de pollastre broiler.
Estatus | Acabat |
---|---|
Data efectiva d'inici i finalització | 1/01/98 → 31/12/99 |
Socis col·laboradors
- Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
- Universität Hohenheim (Coordinador) (guia)
Finançament
- Ministerio de Educación y Cultura: 7.933,36 €
Fingerprint
Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.