Detalls del projecte
Descripció
En l'última dècada s'ha incrementat l'ús de lípids, especialment de tipus "by-pass", en l'alimentació pràctica d'ovelles lleteres. Tot i així, no s'han estudiat diferents pautes d'alimentació en quant al millor moment del cicle productiu per a utilitzar-los o deixar de subministrar-los, ni s'han contrastat fonts de greixos alternatius, com poden ser les llavors senceres d'oleaginoses. Tampoc s'han estudiat els efectes dels lípids poc desagradables sobre aspectes com la ingestió involuntària d'aliments, ni el perfil d'àcids grassos, les fraccions proteiques, o les característiques formatgeres de la llet. Així, el present projecte pretén dos objectius: 1) Estudiar l'efecte de diferents pautes, al llarg del cicle de producció, en quant al període de subministrament i el moment de supressió dels lípids, sobre els resultats productius dels animals i la qualitat de la llet obtinguda; i 2) Estudiar els efectes de distints suplements lipídics (sabó càlcic i llavors d'oleaginoses), en ovelles de dos nivells productius (Manxega i Lacaune), sobre la ingestió voluntària d'aliments, producció de llet i paràmetres de qualitat formatgera de llet. Amb això podrien definir-se estratègies per a la suplementació lipídica de les ovelles lleteres, en funció del període d'alletament i el nivell productiu dels animals. Així mateix, i en funció del tipus de suplement lipídic utilitzat, es disposaria d'informació sobre les característiques de la qualitat nutritiva de la llet, que pot ser d'interès per a l'elaboració de formatge i la nutrició humana.
Estatus | Acabat |
---|---|
Data efectiva d'inici i finalització | 1/08/97 → 1/08/99 |
Finançament
- Comisión Interministerial de Ciencia y Tecnología (CICYT): 36.217,00 €
Fingerprint
Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.