Efecte de la utilització de diferents greixos en la dieta sobre els rendiments productius i la qualitat de la carn de pollastre i gall d'indi

    Detalls del projecte

    Descripció

    En els últims anys, l'interès del consumidor europeu s'està centrant en aspectes relatius a la qualitat dels aliments que constitueixen la seva dieta. Paral·lelament, les investigacions mèdiques i epidemològiques en salut humana estan aprofundint en la possible relació entre el consum de determinats aliments i el fet de sofrir, o no, determinades malalties. En aquest sentit, un dels components present en els aliments que és centre d'especial atenció per part del consumidor i dels investigadors és el contingut en greix de la dieta i la seva composició. Això ha comportat que gran part del treball que es porta a terme en l'àrea de producció animal vagi dirigit a obtenir productes alimentaris amb unes característiques desitjables des d'un punt de vista dietètic. Dins d'aquest context, la susceptibilitat de les aus, com animals monogàstrics, per a modificar la composició dels seus dipòsits lipídics d'acord amb el greix afegit a la seva dieta, obre la possibilitat de revaloritzar la carn i els productes avícoles de cara al consumidor. Després de portar a terme, durant 1995, dos assajos experimentals amb pollastres broiler dintre del projecte "Efecte de la utilització de diferents greixos en la dieta sobre els rendiments productius i la qualitat de la carn de pollastre i gall dindi" (Programa Accions Integrades Hispà-alemanyes), l'equip de Nutrició i Alimentació Animals de la Facultat de Veterinària de la UAB i l'equip de "Kleintierzücht" de la "Universität Hohenheim" es plantegen la sol·licitud d'una pròrroga d'aquest projecte amb la finalitat d'aprofundir en l'estudi de l'efecte de la utilització de distintes fonts grassa en la dieta de pollastres broiler sobre la qualitat de la carn així com avançar en el coneixement de l'efecte d'aquesta utilització sobre la qualitat nutritiva, organolèptica i tecnològica de la carn de gall d'indi
    EstatusAcabat
    Data efectiva d'inici i finalització1/01/9731/12/98

    Socis col·laboradors

    • Universität Hohenheim (Coordinador) (guia)

    Finançament

    • Ministerio de Educación y Cultura: 4.146,99 €

    Fingerprint

    Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.