Desenvolupament de productes avícoles mitjançant alta pressió hidrostàtica

Detalls del projecte

Description

L'equip investigador sol·licitant té experiència en le tractament per alta pressió de carn de pollastre i ovoproductes per tal de reduir la contaminació microbiana de les primeres matèries. fruit d'aquest treball són set articles publicats en revistes internacionals i diverses comunicacions presentades a Congressos. Donat l'impacte que aquests tractaments exerceixen sobre les propietats funcionals de les esmentades primeres matèries, ha estat necessari fer alguns estudis previs sobre les modificacions físico-químiques esdevingudes, dels que també s'han obtingut resultats engrescadors. Es coneix, en altres aliments, la possibilitat d'aprofitar els efectes de l'alta pressió sobre els components dels aliments: proteïnes, hidrats de carboni i greixos, per tal de formular productes nous. En aquest cas, es tracta d'utilitzar de manera positiva els canvis sobre alguns dels enllaços químics de les molècules, l'estructura i conformació dels components, amb l'objectiu de desenvolupar aliments d'origen avícola amb apariència diferent o millorada respecte els obtinguts per procediments clàssics, de característiques sensorials atractives, d'alt valor nutritiu i inocus
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització1/05/9930/04/00

Finançament

  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 4.507,59 €

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.