Compressió i transmissió interactiva d'imatges d'alta resolució. Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica

Detalls del projecte

Description

(...) L'objectiu principal és la investigació i el desenvolupament d'una plataforma de compressió i transmissió interactiva per a imatges d'alta resolució i/o enormes volums (terapíxels) amb les seves metadades estandarditzades. La transferència tecnològica resultant del projecte consistirà a integrar la plataforma desenvolupada a dues aplicacions: en un navegador de cartografia i SIG, MiraMon, desenvolupat pel CREAF, i en un visualitzador d'imatges mèdiques digitals, Raim, desenvolupat per la Unitat de Diagnòstic Avançat (UDIAT) de la CSPT. Així mateix el projecte investigarà en l'anàlisi quantitativa de les implicacions d'aquest nou paradigma de la compressió i transmissió de dades en l'anàlisi de les imatges, particularment multitemporals. La motivació del projecte ve donada per les noves necessitats dels usuaris dels sistemes d'informació geogràfica i dels sistemes de diagnòstic mèdic, que necessiten poder accedir a grans volums d'informació, tant imatges d'alta resolució com a les seves metadades associades de forma àgil, interactiva i eficaç (...). Les característiques previstes per a la plataforma són: 1) disminució de l'ample de banda necessari per a la transmissió; 2) disponibilitat de múltiples formats de compressió d'imatges; 3) independència del sistema operatiu; 4) possibilitat d'adaptació a dispositius mòbils (PDA, telèfons); i 5) configuració intel·ligent segons el perfil d'usuari (...).
EstatusAcabat
Data efectiva d'inici i finalització1/10/0630/09/09

Socis col·laboradors

  • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Fingerprint

Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.