Característiques de les varietats de garrofer (Ceratonia siliqua L.) cultivats a Espanya

    Detalls del projecte

    Description

    El cultiu del garrofer es troba en retrocés a nivell internacional fet que fa dubtar de la seva continuïtat a mig termini. Però el seu interès econòmic s'ha vist augmentat per l'elevada demanda de "goma de garrofer" com espesseïdor i estabilitzador alimentari. Aquest projecte té com objectius fonamentals caracteritzar el material vegetal existent, en les regions amb més intensitat de cultiu, d'acord a criteris fenològics i d'aprofitament dels seus subproductes, especialment la "polpa del garrofer" (utilitzada en alimentació animal i com a succedanis d'alimentació humana) i la "goma de garrofer" així com estudiar els aspectes fonamentals de la seva biologia i cultiu, sobre els que existeix un gran desconeixement a nivell internacional
    EstatusAcabat
    Data efectiva d'inici i finalització1/01/8831/12/88

    Finançament

    • Universitat Autònoma de Barcelona (UAB): 4.207,08 €

    Fingerprint

    Explora els temes de recerca tractats en aquest projecte. Les etiquetes es generen en funció dels ajuts rebuts. Juntes formen un fingerprint únic.