• Edifici B - Facultat Filosofia i Lletres - Campus UAB

    08193 Bellaterra (Barcelona)

    Espanya

Acceptar estudiants de doctorat

Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
1993 …2024

Producció científica per any

Perfil personal

Interessos en recerca

Professora titular del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigadora del GRAFO (Grup de Recerca en Antropologia Fonamental i Orientada) de la UAB, reconegut com a grup de recerca consolidat SGR, que contribueix al desenvolupament teòric i metodològic de l’antropologia. Membre de la Xarxa d’Interès en el Patrimoni Etnològic (XIPE) del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB. Durant deu anys ha realitzat treball de camp etnogràfic entre els ndowe de Guinea Equatorial sobre l’àmbit de la procreació femenina. Les seves línies de recerca actuals són la dimensió sensible de la realitat, el conflicte, la performance, el simbolisme i el ritual.

Gestió docent

La seva trajectòria investigadora es trasllada a l'àmbit de la docència, a les següents assignatures del Grau en Antropologia Social i Cultural: 1) Antropologia de la Religió, el Ritual i el Simbolisme. 2) Pràctiques de Camp en Antropologia Social i Cultural I. 3) Etnologia Regional II: Estudis Monogràfics: sobre Àfrica central. Al Màster en Antropologia, el bloc: Persona, Grup, Identitat a Àfrica, Amèrica i Austràlia.

Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:

  • ODS 3 - Bona salut i benestar

Educació / qualificació acadèmica

Doctor/a, Doctorado en Antropología, con la calificación de Excelente Cum Laude por unanimidad, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 1 de nov. 1999

Màster, Master en Investigación Básica Aplicada en Antropología Social y Cultural, con la calificación de Matrícula de Honor por unanimidad, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 1 de juny 1996

Llicenciat/da, Licenciatura en Filosofía y Letras (Geografía e Historia), en la especialidad de Antropología Social y Cultural, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 1 de gen. 1992

Fingerprint

Consulta els temes de recerca on Virginia Fons Renaudon està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
  • 1 Perfils similars