Projectes per any
Perfil personal
Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides
El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:
Educació / qualificació acadèmica
Màster, Máster en Nutrición y Alimentación , IL3 - Institut de Formació Contínua - Universitat de Barcelona (IL3-UB)
Data d'adjudicació: 26 de set. 2013
Doctor/a, Doctora en Ciencias (Biológicas), Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Data d'adjudicació: 28 de nov. 1996
Màster, Magíster en Bioquímica y Biología Molecular, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Data d'adjudicació: 29 de set. 1992
Llicenciat/da, Licenciada en Ciencias Biológicas, Universitat de Barcelona (UB)
Data d'adjudicació: 14 de set. 1988
Fingerprint
- 6 Perfils similars
Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys
-
EFECTOS DEL CONSUMO DE COMIDA ULTRAPROCESADA EN EL CORTEX PREFRONTAL Y LA FUNCION EMOCIONAL DE RATAS ADOLESCENTES
Escorihuela Agullo, R. M. (PI), Solanas Garcia, M. (Investigador/a Principal 2), Contreras Rodriguez, O. (Col.laborador/a), Fernández Barres, S. (Col.laborador/a) & SNOEREN, E. (Col.laborador/a)
1/09/21 → 31/08/25
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
-
Resistencia a los sabores dulces en la obesidad: recuperación mediante ejercicio físico y tratamiento dietético
Escorihuela Agullo, R. M. (PI), Boque Terre, N. (Investigador/a), Caimari Palou, A. (Investigador/a), Solanas Garcia, M. (Investigador/a), del Bas, J. M. (Investigador/a) & Subias Gusils, A. (Col.laborador/a)
Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO)
30/12/16 → 29/12/20
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
-
Influencia de los lípidos de la dieta en la iniciación del cáncer de mama experimental: efectos sobre el metabolismo del carcinógeno, el estrés oxidativo y la reparación
Costa Trachsel, I. (Investigador/a), Escrich Escriche, E. (Investigador/a), Solanas Garcia, M. (PI), Acerete Rodríguez, L. (Becari/a), Manzanares Serrano, M. Á. (Becari/a), Escrich Navarro, R. (Becari/a) & Pelicano Esqueta, M. (Becari/a)
Ministerio de Ciencia e Innovación (MICINN)
1/01/12 → 31/12/14
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
-
Susceptibilitat o resistència de la GL. Mamària al desenvolupament de càncer: influència i mecanismes d'acció de l'exposició puberal i/o en edat adulta a dietes riques en oli d'oliva verge i de blat
Grau Martinez, L. (Becari/a), Gómez Hierro, A. (Becari/a), Escrich Escriche, E. (PI), Costa Trachsel, I. (Investigador/a), Vela Sarrión, E. (Becari/a), Solanas Garcia, M. (Investigador/a) & Moral Cabrera, R. (Investigador/a)
Ministerio de Educación y Ciencia (MEC)
1/10/06 → 30/09/09
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
-
Mecanismes de l'acció moduladora dels lípids de la dieta sobre el càncer de mama experimental: influència sobre la funció de gens implicats en proliferació/diferenciació cel·lular
Colomer Bosch, R. (Investigador/a), Costa Trachsel, I. (Investigador/a), Escrich Escriche, E. (PI), Garcia De La Cruz, G. (Investigador/a contractat/da), Moral Cabrera, R. (Investigador/a contractat/da) & Solanas Garcia, M. (Investigador/a)
Ministerio de Ciencia y Tecnología (MCYT)
1/12/03 → 30/11/06
Projecte: Projectes i Ajuts a la Recerca
-
Body weight gain and control: beneficial effect of extra virgin olive oil versus corn oil in an experimental model of mammary cancer
Moral, R., Kapravelou, G., Cubedo, M., Solanas, M. & Escrich, E., de març 2024, In: The Journal of Nutritional Biochemistry. 125, pàg. 1-11 11 pàg., 109549.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert1 Citació (Scopus)1 Descàrregues (Pure) -
Changes in reward-induced neural activity upon Cafeteria Diet consumption
Heijkoop, R., Lalanza, J. F., Solanas, M., Álvarez-Monell, A., Subias-Gusils, A., Escorihuela, R. M. & Snoeren, E. M. S., 15 de març 2024, In: Physiology and behavior. 276, 9 pàg., 114478.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert -
Effects of a Calorie-Restricted Cafeteria Diet and Oleuropein Supplementation on Adiposity and mRNA Expression of Energy Balance Related Genes in Obese Male Rats
Subias-Gusils, A., Álvarez-Monell, A., Boqué, N., Caimari, A., Mariné-Casadó, R., Escorihuela, R. M. & Solanas i Garcia, M., 18 de gen. 2023, In: Metabolites. 13, 2, 147.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert2 Cites (Scopus) -
Dissecting ultra-processed foods and drinks: Do they have a potential to impact the brain?
Contreras-Rodriguez, O., Solanas, M. & Escorihuela, R. M., d’ag. 2022, In: Reviews in Endocrine and Metabolic Disorders. 23, 4, pàg. 697-717 21 pàg.Producció científica: Contribució a revista › Article de revisió › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert25 Cites (Scopus) -
Impact of Calorie-Restricted Cafeteria Diet and Treadmill Exercise on Sweet Taste in Diet-Induced Obese Female and Male Rats
Alvarez-Monell, A., Subias-Gusils, A., Mariné-Casadó, R., Boqué, N., Caimari, A., Solanas, M. & Escorihuela, R. M., 28 de des. 2022, In: Nutrients. 15, 1, 144.Producció científica: Contribució a revista › Article › Recerca › Avaluat per experts
Accés Obert