Manel del Valle

Catedràtic

  • Telèfon935813235, 93 581 2379
  • Edifici Cn

    08193 Bellaterra

    Espanya

  • Entrada Nord Edifici de Ciències

    08193 Bellaterra (Cerdanyola del Vallès)

Acceptar estudiants de doctorat

Projectes de doctorat

Students willing to enter into studying use of chemical sensors or biosensors in arrays and employing advanced data treatment strategies, like machine learning or other artificial intelligence tools

Disposat a parlar amb els mitjans de comunicació

Calculat sobre la base del núm. de les publicacions emmagatzemades a Pure i cites de Scopus
1987 …2024

Producció científica per any

Perfil personal

Interessos de recerca

El Prof. Manel del Valle es va incorporar com a Professor Titular de Química Analítica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 1997 i va ascendir a Catedràtic de Química Analítica el 2018. És membre actiu del Grup de Sensors i Biosensors de la UAB des de la seva fundació . Té una àmplia experiència en la docència i la recerca en química analítica i, en particular, en les diferents famílies de sensors i biosensors, sistemes d'anàlisi automàtica i instrumentació basada en ordinador. Ha realitzat estudis de postgrau a Porto (Portugal), Newcastle (Regne Unit), Graz (Àustria) i Mèxic. Les línies de recerca actuals comprenen sensors electroquímics i disseny i optimització de sistemes analítics automatitzats. Va iniciar als laboratoris del Grup Sensors i Biosensors les línies de recerca de matrius de sensors i llengües electròniques i l'ús d'Espectroscòpia Electroquímica d'Impedàncies per al desenvolupament de sensors químics i biosensors. Amb aquest darrer tema ha realitzat importants aportacions en el tema de genosensors i aptasensors impedimètrics. Ha coordinat diferents projectes de recerca del Ministeri de Ciència d'Espanya, la Generalitat de Catalunya i empreses privades, com els projectes nacionals “Premta dactilar de llengua electrònica: aplicacions en el camp de l'alimentació i la seguretat” i “Llengües bioelectròniques amb transducció electroquímica : explorant noves aplicacions” . Ha participat com a soci en projectes de la Comunitat Europea (FP7 i H2020) al camp dels sistemes analítics automatitzats emprant biosensors.

Manté una col·laboració fluida amb diversos grups, espanyols i europeus, principalment en temes relacionats amb les llengües electròniques. És autor de més de 220 publicacions en revistes internacionals indexades, i acumula ca. 7500 cites SCI. El seu índex h (Web of Science) és 47. Ha dirigit o codirigit 28 tesis doctorals i supervisat 36 treballs de fi de grau, als departaments de química, enginyeria química, ciències ambientals, enginyeria agrònoma, enginyeria electrònica i enginyeria de telecomunicacions.

Recentment, ha realitzat contribucions significatives al camp de les llengües (bio)electròniques, amb aplicacions qualitatives i quantitatives, en operació manual o automatitzada. Aquests èxits s'han vist reflectits en l'encàrrec com a Editor Convidat dels números especials (2011 i 2017) de la revista Sensors (Bioinspired sensor systems i Electronic noses and electronic tongues) i els números especials (2013 i 2018) de la revista Micromachines ( Bioinspired sensors and Electronic Tongues). Actualment és editor associat de la revista Talanta (Elsevier, Q1) i membre del consell editorial de les revistes Sensors (MDPI) i Chemosensors (MDPI).

En els darrers anys, la línia de recerca es dirigeix cap a la convergència de tecnologies: nanotecnologia, biotecnologia, informàtica i ciències del coneixement, on s'ha completat la incorporació de nanocomponents en el desenvolupament de sistemes amb matrius de biosensors o llengües bioelectròniques. En aquest tema es va emetre una patent internacional.

Pel que fa a reconeixements, és 3r. Premi Nacional de Terminació d´Estudis (Química), Premi Extraordinari de Llicenciatura i Premi Extraordinari de Doctorat. Va ser guardonat amb el Premi Investigadores Novells de la Societat Espanyola de Química Analítica. El 2005 va rebre el Premi de Recerca i Farmacologia "Revista Médica". Va gaudir de la Distinció per al foment de la Investigació Universitària (DURSI, Generalitat de Catalunya, 2001-2005), i va ser guardonat dues vegades amb la distinció de l'Acadèmia ICREA, (2010-2015) i (2016-2020). Actualment compta amb sis sexennis de recerca atorgats i un sexenni de gestió.

Experiència relacionada amb els SDG de les Nacions Unides

El 2015, els estats membres de l’ONU van acordar 17 objectius globals de desenvolupament sostenible (SDG) per acabar amb la pobresa, protegir el planeta i garantir la prosperitat per a tothom. El treball d'aquesta persona contribueix als següents SDG:

  • ODG 2 – Fam zero
  • ODG 3 – Bona salut i benestar
  • ODG 4 – Educació de qualitat
  • ODG 6 – Aigua potable i sanejament
  • ODG 7 – Energia neta i assequible
  • ODG 9 – Indústria, innovació i infraestructures
  • ODG 16 - Pau, justícia i institucions fortes

Educació / qualificació acadèmica

Doctor/a, Ciencies Quimiques, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 12 de nov. 1992

Llicenciat/da, Ciencies Quimiques 2, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Data d'adjudicació: 15 de juny 1986

Posicions externes

Professor Titular de Universitat, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

25 d’abr. 19976 de març 2018

Ajudant LRU, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

15 de set. 198924 d’abr. 1997

Becari FPI, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

1 de gen. 198714 de set. 1989

Fingerprint

Consulta els temes de recerca on Manel del Valle està actiu. Aquestes etiquetes temàtiques provenen de treballs d’aquesta persona. Junts formen un fingerprint únic.
  • 1 Perfils similars

Col·laboracions i principals àrees de recerca dels darrers cinc anys

Col·laboració externa recent a nivell de país Feu una immersió en els detalls fent clic als punts.